(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Smetanový - malinový !!!VÝBORNÝ!!!
Potřebné ingredience
otevírací dortová forma: 24cm
Postup přípravy
Korpus:
piškotový: 3vejce, 3vrchovaté pol.lžíce polohrubé mouky, 3 vrchovaté polévkové lžíce cukru krupice, špetka soli, špetka kypřícího prášku do pečiva
POSTUP: šlehačem na nejvyšší rychlost ušlehat bílky se špetkou soli na tuhý sníh, pak po troškách zašlehat cukr a pak po jednom žloutky. Šlehač dát na nejmenší otáčky a zašlehat po troškách mouku s práškem do pečiva
Péct na 18O°
Šlehačka: více jak 30%, vychlazená a šlehat na malé otáčky
Šlehačkový krém: 1balíček/6plátků želatiny ( 10g), 650g malin ( já použila 400g mražených malin koupeny v Penny - stačilo a 1/2 skleničky malinového džemu), 150g moučkového cukru, šťáva z 1 citronu, 500ml smetany ke šlehání (se šlehačkou Albert Quality se nezdařilo - doporučiji jinou značku :-), 2 lžíce malinového džemu (marmelády)
POSTUP:1/ želatinu zalít 50ml studené vody a nechat nabobtnat. Maliny rozmixovat, dát do ceníku a důkladně propasírovat, potom přidat moučkový cukr a přecezenou citronovou šťávu. Do nabobtnané želatiny přidat malou naběračku rozmixovaných malin a směs zvolna za stálého míchání zahřívat až se želatina rozpustí. Želatinu odstavit a poté přimíchat nejprve 2 naběračky rozmixovaných malin, potom zbytek a hmotu rozmíchat.
2/ Ušlehat pevnou šlehačku z 500ml smetany. V několika dávkách do ní postupně, hlavně zlehka vmíchat malinovou hmotu.
Do otevírací dortové formy dát na bok po obvodu ustřihnutý pečící papír přesahující cca 3-4cm, na dno položit korpus, potřít malinovou marmeládou, na něj šlehačkovo-malinový krém. Nechat ztuhnout v ledničce. Pak ozdobit ušlehanou šlehačkou, ovocem. Ovoce jsem polila rozpuštěnou želatinou.
Zdobení: 300ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry (20g), 2 ztužovače šlehačky (20g), čokoládu na ozdobu, ovoce kokos na boky
piškotový: 3vejce, 3vrchovaté pol.lžíce polohrubé mouky, 3 vrchovaté polévkové lžíce cukru krupice, špetka soli, špetka kypřícího prášku do pečiva
POSTUP: šlehačem na nejvyšší rychlost ušlehat bílky se špetkou soli na tuhý sníh, pak po troškách zašlehat cukr a pak po jednom žloutky. Šlehač dát na nejmenší otáčky a zašlehat po troškách mouku s práškem do pečiva
Péct na 18O°
Šlehačka: více jak 30%, vychlazená a šlehat na malé otáčky
Šlehačkový krém: 1balíček/6plátků želatiny ( 10g), 650g malin ( já použila 400g mražených malin koupeny v Penny - stačilo a 1/2 skleničky malinového džemu), 150g moučkového cukru, šťáva z 1 citronu, 500ml smetany ke šlehání (se šlehačkou Albert Quality se nezdařilo - doporučiji jinou značku :-), 2 lžíce malinového džemu (marmelády)
POSTUP:1/ želatinu zalít 50ml studené vody a nechat nabobtnat. Maliny rozmixovat, dát do ceníku a důkladně propasírovat, potom přidat moučkový cukr a přecezenou citronovou šťávu. Do nabobtnané želatiny přidat malou naběračku rozmixovaných malin a směs zvolna za stálého míchání zahřívat až se želatina rozpustí. Želatinu odstavit a poté přimíchat nejprve 2 naběračky rozmixovaných malin, potom zbytek a hmotu rozmíchat.
2/ Ušlehat pevnou šlehačku z 500ml smetany. V několika dávkách do ní postupně, hlavně zlehka vmíchat malinovou hmotu.
Do otevírací dortové formy dát na bok po obvodu ustřihnutý pečící papír přesahující cca 3-4cm, na dno položit korpus, potřít malinovou marmeládou, na něj šlehačkovo-malinový krém. Nechat ztuhnout v ledničce. Pak ozdobit ušlehanou šlehačkou, ovocem. Ovoce jsem polila rozpuštěnou želatinou.
Zdobení: 300ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry (20g), 2 ztužovače šlehačky (20g), čokoládu na ozdobu, ovoce kokos na boky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
4. 10. 2010, 19:41
vypadá moc dobře
pavlis
(upraveno)
5. 10. 2010, 11:36
@chalupnicka
diky, tentokrát není vzhled důležitý Ta chuť byla úžasná Budu muset co nejdřív zopakovat
beckovka
(upraveno)
4. 10. 2010, 13:30